Αγροτικός Αύγουστος στα Χανιά

Ο γαστρονομικός πολιτισμός είναι το βασικό θέμα των εκδηλώσεων του Αγροτικού Αυγούστου 2008 «Κρήτη-Γη και Πολιτισμός» που για 10η συνεχή χρονιά οργανώνει στα Χανιά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τά Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, και Τροφίμων Ανάπτυξης , Οικονομίας και Οικονομικών Τουριστικής Ανάπτυξης και τοπικών φορέων.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 1 εως 10 Αυγούστου και θα έχουν ως επίκεντρο το παλιό λιμάνι των Χανίων, ενώ στο πλαίσιο του Αγροτικού Αυγούστου εκδηλώσεις θα γίνουν και στην Κισαμο.

Στο χώρο του παλιού τελωνείου στα Χανιά θα φιλοξενηθεί και φέτος έκθεση Κρητικών Προϊόντων Ποιότητας – Ειδών Λαϊκής Τέχνης – Αγροτουριστικού Προϊόντος με συμμετοχή όλων των δήμων του νομού και ιδιωτικών επιχειρήσεων και φορέων. Ανάλογη έκθεση θα φιλοξενηθεί και στο λιμάνι της Κισάμου.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Αγροτικού Αυγούστου περιλαμβάνονται και δύο εκθέσεις φωτογραφίας με θέμα «Κρητική Χορευτική Παράδοση» και «Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς – Λευκά Όρη»

Την Παρασκευή 1 Αυγούστου στα εγκαίνια της έκθεσης, θα παρουσιασθεί Παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό Πρόγραμμα με το συγκρότημα του Θεοχάρη Ξηρουχάκη «Η Λεβεντογέννα Κρήτη»

Το Σάββατο 2 Αυγούστου 2008 στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, με θέμα «Ο Γαστρονομικός Πολιτισμός ως όχημα τουριστικής ανάπτυξης».

Την ίδια ημέρα στις 830 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης και παρουσίαση Βιβλίου «Κρητική Χορευτική Παράδοση».

Την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008 θα γίνει παρουσίαση Βιβλίου για το Ελαιόλαδο «Μάθημα Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου – Παρουσίαση Τοπικών Ελαιολάδων» και θα ακολουθήσει βραδιά Ριζίτικου Τραγουδιού.

Το Σάββατο 9 Αυγούστου 2008 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Ελαιόλαδο: Προοπτικές Προώθησης και Εμπορία Διατροφική Αξία».

Θα ακολουθήσει η απονομή Διπλωμάτων Συμμετοχής στους εκθέτες της Έκθεσης.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 10 Αυγούστου,με συναυλία που θα δώσει το χανιώτικο μουσικό συγκρότημα » Οκτάβα» ενώ σε όλη την διάρκεια του Αγροτικού Αυγούστου οι δήμοι του νομού οργανώνουν πολιτιστικές βραδιές.
Πηγή : ΑΠΕ

Published in: on 29 Ιουλίου, 2008 at 2:06 μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://krisseskrites.wordpress.com/2008/07/29/%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b1%cf%8d%ce%b3%ce%bf%cf%85%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ac/trackback/