Χανιά: Επιτροπή προβολής του νομού

Στη σύσταση επιτελικού οργάνου υπό τον τίτλο «επιτροπή προβολής του νομού», προχωρεί η Νομαρχία Χανίων. Αποστολή της επιτροπής θα είναι η προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νομού και η προώθηση, μέσω του τουρισμού, των τοπικών αγροτικών προϊόντων.

9041645_0

«Το 2009 θα είναι μια χρονιά, κατά την οποία η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων θα δώσει πολύ μεγάλο βάρος στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος», δήλωσε ο νομάρχης, Γρηγόρης Αρχοντάκης, και πρόσθεσε πως «είναι σημαντική η σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα και για το λόγο αυτό, το νέο επιτελικό όργανο θα αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις».

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το σχεδιασμό και τον τρόπο δράσης του οργάνου, του οποίου θα προεδρεύει ο νομάρχης. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν δύο αντινομάρχες, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Επιχείρησης Χανίων και ο υπεύθυνος τουρισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Ο νομάρχης Χανίων κοινοποίησε πως για την τουριστική προβολή του νομού, το 2009, θα διατεθεί το ποσό των 500.000 ευρώ, ενώ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, θα συμμετάσχει σε 36 διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, εκ των οποίων οι 11  θα διεξαχθούν μέσα στον τρέχοντα μήνα, σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Η αρχή θα γίνει  από την τουριστική έκθεση του Λουξεμβούργου, όπου η Νομαρχία Χανίων, μαζί με τις άλλες της Κρήτης, θα συμμετέχει με ενιαίο περίπτερο, ενώ στο πλαίσιο της συμμετοχής αυτής θα οργανωθούν και παράλληλες εκδηλώσεις.

Πηγή

Advertisements
Published in: on Ιανουαρίου 10, 2009 at 7:22 μμ  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χανιά: Επιτροπή προβολής του νομού  
Αρέσει σε %d bloggers: