Ο ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ ΣΕ ROCK ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ο γνωστός Αυστραλός τραγουδοποιός Νick Cave λατρεύει την Ελλάδα, τα ρεμπέτικα και την Ελληνική παραδοσιακή μουσική. Έτσι όσοι ξέρουν αυτές του τις προτιμήσεις δεν ξαφνιάστηκαν που στο μεγάλο Αυστραλιανό μουσικό φεστιβάλ All Tomorrow’s Parties που διοργανώνει τον ερχόμενο μήνα έχει καλέσει και τον μεγάλο της Κρητικής μουσικής, τον Ψαραντώνη. Ο Νick Cave και το συγκρότημά του Bad Seeds, που έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές και στην Ελλάδα, με την συμμετοχή του Ψαραντώνη θέλει να δώσει στο κοινό μια γεύση από «γνήσια Κρητική μουσική».

Πρώτη εμφάνιση του 65-χρονου Ψαραντώνη είναι το Σάββατο 10 Ιανουαρίου σε αμφιθέατρο της Βικτώριας.
Δεύτερη εμφάνισή του θα είναι στο Penrith του Σίδνεϊ την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου. Την επομένη, Σάββατο 17 Ιανουαρίου, θα δώσει συναυλία στο Σίδνεϊ.
Θα ακολουθήσει εμφάνισή του και στη Μελβούρνη σε μέρα και χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Μαζί με το Ψαραντώνη θα εμφανίζεται και ο γιος του Γιώργος Ξυλούρης, ο οποίος παλαιότερα ήταν κάτοικος Μελβούρνης και είχε συνεργαστεί με το συγκρότημα του Νick Cave. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στενός συνεργάτης του Νick Cave είναι και ο ομογενής μουσικός Τζέϊμς Σκλαβούνος ο οποίος λατρεύει τα ρεμπέτικα και με την σειρά του μύησε σ’ αυτό το είδος της μουσικής και τον Αυστραλό σταρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Advertisements
Published in: on Ιανουαρίου 15, 2009 at 11:51 πμ  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ ΣΕ ROCK ΦΕΣΤΙΒΑΛ  
Αρέσει σε %d bloggers: